0271 122220271 12222
info@skogstekniska.se

Ledigt jobb – Instruktör/lärare sökes till Skogstekniska

Alfta Skogstekniska Utbildnings AB söker nu en till två instruktörer till våra skogliga utbildningar i Alfta och till uppdragsutbildningar på olika platser i Sverige. ”Skogstekniska” har sedan starten 1991 utbildat maskinförare till skogsbruket och genomfört ett stort antal specialkurser inom bl.a. el, hydraulik och datorstödd aptering. Skogstekniska är idag en av Sveriges ledande utbildare mot svenskt skogsbruk. Även internationella uppdrag finns på agendan.

Vår bas är i Hälsingland närmare bestämt i Alfta. Därifrån erbjuder vi ett heltäckande utbud av skogliga och industriella kurser som vi genomför med kompetent personal och modern utrustning på olika platser i Sverige. Skogstekniska har idag 8st anställda.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer primärt ansvara för att strukturera, planera och genomföra praktisk utbildning inom arbete med skogsmaskiner med fokus på terrängtransport och avverkning. I ansvaret ingår att säkerställa att vi uppfyller kursplaner och når utbildningsmålen för eleverna samt produktions och kvalitetsmål för maskingrupper. Huvuddelen av undervisning sker i fält på egna objekt eller som uppdragsverksamhet. Det blir också en del teoretiska genomgångar i lektionssal, verkstad och runt våra simulatorer. På skolan har vi en egen maskinpark bestående av skotare och avverkningsmaskiner till förfogande. Du kommer att arbeta i ett team med övriga instruktörer och lärare vid skolan.

 

Din kompetens
Vi tror att du har en skoglig utbildningsbakgrund sannolikt med kompletterande kurser inom skogsbruk och maskinsystem etc. Din erfarenhet av praktiskt arbete inom dessa områden tillsammans med en god pedagogisk förmåga och intresse av människor och lärande är viktiga egenskaper för oss.

Formell pedagogisk utbildning/ behörighet är en klar merit men inget krav. B-körkort är ett krav

 

Omfattning
Heltid, tillsvidare anställning. Kollektivavtal finns. Tillträde sker löpande under våren enligt överenskommelse. Lön enligt avtal.

 

Frågor och ansökan
Upplysningar om tjänsten lämnas av Utbildningsledare Joakim Söderberg 070 – 524 61 67

eller 0271 – 122 22.

Ansökan görs till info@skogstekniska.se

Bifoga personligt brev och cv i er ansökan.

Sista ansökningsdag är den 6:e Mars 2020